Aponogeton distachyos

Aponogeton distachyos

Προέρχεται από την Νότια Αφρική. Επίσης γνωστό και ως “Waterblommetjie”, το φυτό είναι πολυετές και ποώδες. Εισήχθη στην Ευρώπη το δέκατο έβδομο αιώνα, οπού ονομάστηκαν οι ποικιλίες του. Αυξάνεται από τα κονδυλώδη ριζώματά του και φτάνει σε ύψος, 1 μέτρου περίπου. Τα φύλλα του είναι πράσινα, στενά, οβάλ και έχουν μήκους 6-25 εκατοστά και πλάτος 1,5-7,5 εκατοστά. Τα άνθη του φυτού είναι αξιοπρόσεκτα, λευκά, ιδιαιτέρως αρωματικά, και ανθίζουν από τον Μάρτιο έως τον Μάϊο και από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο. Τα φύλλα του έχουν την τάση να επιπλέουν στο νερό και τα λουλούδια του φυτού στέκονται όρθια, πάνω από το φύλλωμα, για να κερδίζουν το θαυμασμό και το ενδιαφέρον.

Χρήσεις: Αναπτύσσεται σε όχθες λιμνών και ποταμών, σε κήπους νερού και οπουδήποτε μπορούμε να καλλιεργήσουμε υδρόβια βλάστηση. Χρειάζεται φωτεινότητα και θα φτάσει στο στάδιο της ανθοφορίας σε μία σεζόν, αν του δοθούν ιδανικές συνθήκες. Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να αναπαράγουμε το φυτό, είναι να διαιρέσουμε τις μάζες των κονδύλων του, το καλοκαίρι. Χρησιμοποιείται κυρίως ως διακοσμητικό φυτό, αλλά χρήσεις του συναντούμε και στην μαγειρική, αφού πολλές, νόστιμες παραδοσιακές συνταγές γίνονται στη Αφρική από τα άνθη και τα μπουμπούκια του Aponogeton distachyos.

Gryllis Water Lilies: Για περισότερες πληροφορίες ή για διαθεσιμότητα των φυτικών ειδών, καλέστε μας στα τηλ. 22940-69534 & 6977707208.