Carex muskingumensis

Carex muskingumensis

Κατάγεται από τις μεσοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής. Είναι πολυετές φυτό, που σχηματίζει πυκνές, συστάδες και καλλιεργείται για το αποτέλεσμα που δίνει, το εντυπωσιακό του φύλλωμά, σε διακοσμητικούς κήπους. Ανήκει στην οικογένεια των κυπεριδοειδών. Παράγει όρθια στελέχη και γυαλιστερά πράσινα φύλλα  που περιβάλλουν το στέλεχος δίνοντας σχήμα, παρόμοιο με ένα φοίνικα. Μικροσκοπικά άνθη εμφανίζονται τον Mάϊο και παραμένουν όλο το καλοκαίρι.  Το ύψος του φυτού φτάνει στα 40-60 εκατοστά. Εξαιρετικό εδαφοκαλύπτικό φυτό, εξωτικής ομορφιάς, που πήρε το όνομα από τον ποταμό Muskingum στο Οχάιο.

Χρήσεις: Χρησιμοποιείται σε όχθες λιμνών, ποταμών και κήπους νερού καθώς χρειάζεται υγρά εδάφη για να αναπτυχθεί. Η έκθεση του φυτού στον ήλιο θα πρέπει να είναι πλήρης ή μερική.  Ο ρυθμός ανάπτυξης του Carex muskingumensis είναι μέσος και δεν θεωρείται επιθετικό. Το φυτό μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα ή παρτέρια, αρκεί το χώμα τους να διατηρείται υγρό. Δε χρειάζεται εκτενή συντήρηση.

Gryllis Water Lilies: Για περισότερες πληροφορίες ή για διαθεσιμότητα των φυτικών ειδών, καλέστε μας στα τηλ. 22940-69534 & 6977707208.