Ophiopogon japonicus

Ophiopogon japonicus

Κατάγεται από την Ανατολική Ασία. Πρόκειται για ποώδες, πολυετές, αειθαλές φυτό, που ανήκει στην οικογένεια Convallariaceae. Το φυτό συναντάται και με άλλες ονομασίες, όπως ‘Dwarf lilyturf’, ‘Snake’s Beard’, ‘Dragon’s beard’ και ‘Mondo Grass’. Το ύψος του φυτού φτάνει τα 15-30 εκατοστά και εξαπλώνεται σε συστάδες, πλάτους 15-25 εκατοστών. Οι συστάδες του φυλλώματος, προκύπτουν απευθείας από τις κονδυλώδεις ρίζες του φυτού. Τα πράσινα φύλλα είναι λεπτοφυή και στενά, πλάτους 3 χιλιοστών. Τα άνθη του φυτού εμφανίζονται, τους καλοκαιρινούς μήνες, σε λευκές και ροζ αποχρώσεις και δίνουν την θέση τους, σε μπλε, σκούρους καρπόυς, διαμέτρου, 5 χιλιοστών.

Χρήσεις: Το Ophiopogon japonicus, επιλέγεται για καλλωπιστικούς κήπους και διακόσμηση, εσωτερικών χώρων, αφού εκτιμάται για την ιδιαίτερη εμφάνισή του. Το φυτό θεωρείται πολύτιμο στην φαρμακευτική, αφού χρησιμοποιείται σαν θεραπευτικό του βήχα, του πυρετού, της αϋπνίας, του άγχους, της ταχυπαλμίας, της υπέρτασης, ακόμα και του διαβήτη. Αναπτύσσεται με πλήρη έκθεση στον ήλιο, αλλά θα διατηρηθεί εξίσου και στη μερική σκίαση. Το φυτό είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, παράσιτα και ζιζάνια.

Ophiopogon japonicus

Gryllis Water Lilies: Για περισότερες πληροφορίες ή για διαθεσιμότητα των φυτικών ειδών, καλέστε μας στα τηλ. 22940-69534 & 6977707208.