Pennisetum alopecuroides

Pennisetum alopecuroides

Κατάγεται από την Ασία και την Αυστραλία. Είναι πολυετές, εντυπωσιακό, διακοσμητικό χορτάρι, της οικογένειας Poaceae. Ο προσδιορισμός,  alopecuroides, που του αποδίδεται, προέρχεται από την σύνθεση, των ελληνικών λέξεων,  “αλωπέκη” και “είδος”. Το “είδος” δηλαδή που μοιάζει με “αλεπού”, δεν είναι καθόλου τυχαίος προσδιορισμός, καθώς περιγράφει, πιστότατα το άνθος του φυτού, που θυμίζει έντονα την ουρά της αλεπούς. Το άνθος εμφανίζεται από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, φτάνει σε μήκος έως και 20 cm, διαθέτει ροζ αποχρώσεις, και ένα περίβλημα από εξαίσιο, μαλακό χνούδι. Το φυτό αναπτύσσεται στα 70-90 cm και εξαπλώνεται σε εύρος 60-90 cm.  Τα φύλλα του έχουν πλάτος 6,5 mm περίπου, λογχοειδείς απολήξεις, και κυρτή ή όρθια στάση. Το χρώμα των φύλλων είναι βαθύ πράσινο το καλοκαίρι, αλλάζοντας σε πορτοκαλί-χάλκινο το φθινόπωρο και καταλήγει μπεζ, στα τέλη του φθινοπώρου. Το φύλλωμα, συνήθως,  παραμένει ελκυστικό και ακμαίο, σε όλη την διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών.

Χρήσεις: Το Pennisetum alopecuroides προτιμάται σε καλλωπιστικούς κήπους και σε διακοσμητικές συνθέσεις, όπου ακόμα και τα αποξηραμένα άνθη του, δίνουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Επίσης χρησιμοποιείτε και για να οριοθετήσει χώρους και σύνορα. Χρειάζεται πλήρη ή μερική έκθεση στον ήλιο. Έχει μέτριο ρυθμό ανάπτυξης και πολλαπλασιάζεται με διαίρεση, ιδανικά, την άνοιξη. Το φυτό απαιτεί ελάχιστη φροντίδα, όπως για παράδειγμα, την περικοπή του φυλλώματος, στα τέλη του χειμώνα.

Pennisetum alopecuroides

Gryllis Water Lilies: Για περισότερες πληροφορίες ή για διαθεσιμότητα των φυτικών ειδών, καλέστε μας στα τηλ. 22940-69534 & 6977707208.