Phalaris arundinacea

Phalaris arundinacea

Κατάγεται από την Βόρεια Αμερική και την Βόρεια Ευρώπη. Πρόκειται για πολυετές, ψηλό διακοσμητικό χορτάρι, που η μορφολογία του εξαρτάται, κατ’ ελάχιστον, από το περιβάλλον που βρίσκεται. Έτσι μπορούμε να συναντήσουμε, το  Phalaris arundinacea, σε υγροτόπους, αλλά και σε ορεινές περιοχές, με μικρές διαφοροποιήσεις, στην εμφάνισή του. Το φυτό συνήθως, παρουσιάζει τα εξής χαρακτηριστικά: Φτάνει σε ύψος  τα 1,5 με 2 μέτρα, καλύπτει εύρος 90 έως 120 εκατοστών και είναι ένα από τα πρώτα φυτά, που θα δούμε να αναπτύσσονται και να αναδεικνύονται, την άνοιξη. Το φύλλωμα είναι πράσινο, έχει μήκος 0,3-1,2 μ. και πλάτος 1-2 cm, που στενεύει όσο προχωρούμε προς τις άκρες. Εμφανίζει, μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου μία μακρόστενη,   ταξιανθία, με μήκος έως και 30 cm, που μοιάζει με λεπτή φούντα. Τα λουλούδια του φυτού αλλάζουν από πράσινα-μωβ σε καφέ-μπεζ, καθώς οι σπόροι, του άνθους ωριμάζουν. Οι ρίζες εξαπλώνονται ταχύτατα, δημιουργώντας ένα  πυκνό στρώμα, κάτω ή εφαπτόμενο με την επιφάνεια του εδάφους.

Χρήσεις: Το Phalaris arundinacea εκτός από την διακοσμητική του αξία, εκτιμάται και για ένα πλήθος άλλων χρήσεων. Χρησιμοποιείται ενάντια στην διάβρωση του εδάφους, στον βιολογικό καθαρισμού του νερού, για τον έλεγχο της ρύπανσης, των λυμάτων, ως πολύτιμη ζωοτροφή, ως υλικό βιομάζας και ως εδαφοκαλλυπτικό. Το φυτό μπορεί να είναι πολύ επεμβατικό, ειδικά σε υγρά εδάφη, όπου αναπτύσσεται γρήγορα και πυκνά, παρέχοντας  ιδανική κάλυψη, για τα υδρόβια πτηνά. Είναι ανθεκτικό σε τουλάχιστον -20 ° C και χρειάζεται μερική ή πλήρη έκθεση στον ήλιο.

Phalaris arundinacea

Gryllis Water Lilies: Για περισότερες πληροφορίες ή για διαθεσιμότητα των φυτικών ειδών, καλέστε μας στα τηλ. 22940-69534 & 6977707208.