Polystichum setiferum

Polystichum setiferum

Κατάγεται από την Νοτιοδυτική Ευρώπη. Είναι ποώδες, πολυετές πτεροειδές φυτό, μέλος της οικογένειας Dryopteridaceae. Είναι επίσης γνωστό, με τις ονομασίες, ‘Soft shield fern’, ‘Polystichum setiferum angulare’ και ‘Polystichum  setiferum bulbosum’. Υπάρχουν αειθαλή και ημι-αειθαλή είδη του γένους. Το ύψος του φυτού εκτείνεται στα 30 εκατοστά έως 1,5 μέτρο και εξαπλώνεται σε εύρος  60 έως 70 εκατοστών. Πάνω στους καφέ μίσχους, που αναπτύσσονται κατευθείαν από τα ριζώματα, εμφανίζεται το φύλλωμα, λεπτοφυές, πτεροειδές, πράσινο, με τοποθετημένα εναλλάξ τα φύλλα, σε αντικριστά ζεύγη. Τα φύλλα έχουν λεία, μαλακή επιφάνεια, γυαλιστερό φινίρισμα και ακανθώδη εμφάνιση.

Χρήσεις: Το Polystichum setiferum είναι αξιοθαύμαστο, καλλωπιστικό φυτό, που εκτιμάται για την διακοσμητική του αξία και την φυσική αίσθηση που δίνει στους εσωτερικούς χώρους. Επίσης είναι ιδανική επιλογή για γλάστρες και παρτέρια, σε στεγασμένες βεράντες και αυλές. Ευδοκιμεί σε θέσεις πλήρως ή μερικώς, σκιασμένες και σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Το φυτό είναι ανθεκτικό σε παράσιτα και ζιζάνια και δεν χρειάζεται εκτενή φροντίδα.

Gryllis Water Lilies: Για περισότερες πληροφορίες ή για διαθεσιμότητα των φυτικών ειδών, καλέστε μας στα τηλ. 22940-69534 & 6977707208.